ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς καθαρίζουμε πολύ εύκολα τα ψάρια;

Πώς καθαρίζουμε πολύ εύκολα τα ψάρια;

Πήγατε για ψάρεμα ή αγοράσατε και ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τα ψάρια σας; Είστε πρωτάρης στο καθάρισμα υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να καθαρίσετε τα ψάρια σας. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα υλικά και την διαδικασία.
Πώς καθαρίζουμε πολύ εύκολα τα ψάρια;
ΥΛΙΚΑ
Εφημερίδες
Σακούλα
Μαχαίρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στρώνουμε μια πλαστική σακούλα στο πάγκο της κουζίνας μας και από πάνω αρκετά φύλλα από εφημερίδες. Στην συνέχεια βάζουμε το ψάρι επάνω στην εφημερίδα με το κεφάλι του ψαριού προς το αριστερά μας στα πλάγια ακουμπισμένο. Στην συνέχεια με το μαχαίρι μας από την ουρά προς το κεφάλι και κρατώντας την ουρά με το αριστερό μας χέρι αρχίζουμε να ξύνουμε με το μαχαίρι προς το κεφάλι του ψαριού για να βγάλουμε τα λέπια του. με φορά όπως στην παρακάτω εικόνα.
Πώς καθαρίζουμε πολύ εύκολα τα ψάρια;

Θα δείτε ότι η αφή του ψαριού θα είναι διαφορετική μετά από το ξύσιμο του ψαριού, θα είναι πιο μαλακό. Κάνουμε το ίδιο και για την άλλη μεριά του ψαριού. Καθώς και για την κοιλιά του ψαριού. Πάντα από ουρά προς το κεφάλι για να βγάλουμε τα λέπια. 
Τώρα είναι η ώρα να βγάλουμε τα βράγχια του ψαριού. Κρατάμε το ψάρι μας με το αριστερό χέρι μας και βάζουμε το μαχαίρι μας κάτω από το κενό που υπάρχει μεταξύ του κεφαλιού και του σώματος του ψαριού σε γωνία 45 μοιρών. Και στην συνέχεια κινούμε το μαχαίρι μας προς τα πάνω για να πάει σε γωνία περίπου 100 μοιρών. Εδώ θέλει λίγο προσοχή μόλις κάνουμε αυτή την κίνηση με τον αντίχειρα του δεξιού χεριού και ενώ είναι σε θέση το μαχαίρι μας όπως είπαμε παραπάνω πιέζουμε τα βράγχια και τραβάμε προς τα έξω θα δείτε ότι θα βγουν πολύ εύκολα. Με λιγα λόγια στο σημείο εκείνο έχουμε αντίχειρα - βράγχια-μαχαίρι. Προσοχή εδώ μην κοπείτε

Πώς καθαρίζουμε πολύ εύκολα τα ψάρια;

Στην συνέχεια είναι η ώρα να καθαρίσουμε την κοιλιά του ψαριού από τα εντόσθια. Κρατάμε το ψάρι με το αριστερό μας χέρι με την κοιλία του ψαριού προς τα πάνω για να κάνουμε την τομή στο ψάρι μας. Η τομή δεν πρέπει να είναι κάθετη αλλά πλάγια για να μην κόψουμε τα όργανα του ψαριού και χαλάσουμε το ψάρι μας. 'Οπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα.
Πώς καθαρίζουμε πολύ εύκολα τα ψάρια;

Μόλις κάνουμε την τομή του ψαριού χρησιμοποιούμε το δεξί μας χέρι και βγάζουμε με το χέρι μας τα εντόσθια του ψαριού. Με τον δείκτη και τον αντίχειρα του δεξιού μας χεριού. Ξεπλένουμε το ψάρι και είναι έτοιμο για μαγείρεμα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από ψάρι σε ψάρι υπάρχει και ανάλογο καθάρισμα. Ο παραπάνω τρόπος είναι για τσιπούρες, λαβράκια, λυθρίνια, σπάρους, κέφαλους. 
ΠΡΟΣΟΧΗ
Υπάρχουν όμως και ψάρια που έχουν τελείως διαφορετικό τρόπο για να τα καθαρίσετε που θέλει πολύ προσοχή όπως οι δράκαινες και δεν σαν το συστήνουμε να το κάνετε μόνος σας αλλά να σας δείξει ένας πολύ έμπειρος ψαράς.
Πώς καθαρίζουμε πολύ εύκολα τα ψάρια; Πώς καθαρίζουμε πολύ εύκολα τα ψάρια; Reviewed by TipsNow on Μαΐου 07, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.