ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς υπολογίζουμε τις δοσολογίες των συστατικών στο μαγείρεμα;

Πώς υπολογίζουμε τις δοσολογίες των συστατικών στο μαγείρεμα;
Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να υπολογίζουμε τις δοσολογίες όταν φτιάχνουμε ένα γλυκό ή όταν φτιάχνουμε φαγητό. Πολλοί δεν είναι εξοικειωμένοι με τις δοσολογίες στο μαγείρεμα. Μην ξεχνάτε ότι δεν ξέρουν όλοι να μαγειρεύουν ή ακόμα υπάρχουν και άνθρωποι που θα μαγειρέψουν για πρώτη φορά, και όταν ακούει κάποιος ή κάποια σε μια συνταγή ένα φλιτζάνι τσαγιού δεν μπορεί να καταλάβει πόσα γραμμάρια πρέπει να βάλει στο φαγητό του.  Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά  πώς υπολογίζουμε τις δοσολογίες σε σχέση με την ποσότητα και πώς υπολογίζουμε τις δοσολογίες σε σχέση με το βάρος. 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1 κουταλιά του γλυκού = 5 γραμμάρια (περίπου)
1 φλιτζάνι του τσαγιού = 200 γραμμάρια  (περίπου)
1 κουταλιά της σούπας = 15 γραμμάρια  (περίπου)
Παρακάτω θα δείτε μερικά βασικά συστατικά σε σχέση με το βάρος και θα δείτε πώς η μια κουταλιά της σούπας αλλάζει από συστατικό σε συστατικό σε σχέση με το βάρος. Για παράδειγμα:
1 κουταλιά της σούπας φυτίνη = 30 γραμμάρια
1 κουταλιά της σούπας  αλεύρι= 25 γραμμάρια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη = 30 γραμμάρια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο = 15 γραμμάρια
1 κουταλιά της σούπας νερό = 14 γραμμάρια 
 1κουταλιά της σούπας αλάτι = 30 γραμμάρια
Το ίδιο ισχύει και όταν ακούμε σε συνταγές ένα φλιτζάνι τσαγιού από συστατικό σε συστατικό αλλάζει το πραγματικό βάρος για παράδειγμα:
1 φλιτζάνι τσαγιού  νερό = 200 γραμμάρια
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη = 215 γραμμάρια
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι = 125 γραμμάρια
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο = 195 γραμμάρια
1 φλιτζάνι τσαγιού φυτίνη = 193 γραμμάρια 
Βέβαια ο γενικός κανόνας όταν ακούμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού ή  μια κουτάλια της σούπας ή του γλυκού  είναι αυτός που είπαμε στην αρχή. Εάν θέλουμε βέβαια ακρίβεια στο μαγείρεμα καλό είναι να υπολογίζετε τα συστατικά σας με γραμμάρια με μια ζυγαριά. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα γλυκά για τέλειο αποτέλεσμα. 

Πώς υπολογίζουμε τις δοσολογίες των συστατικών στο μαγείρεμα; Πώς υπολογίζουμε τις δοσολογίες των συστατικών στο μαγείρεμα; Reviewed by TipsNow on Δεκεμβρίου 21, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.